حسنی
1396/6/20 دوشنبه رییس مرکز فرهنگی هنری دفتر تبلیغات اسلامی:  داستان نویسی حوزوی متأثر از خاطره نگاری تبلیغی است رییس مرکز فرهنگی هنری دفتر تبلیغات اسلامی با اشاره به بخش بین الملل دومین جشنواره بین المللی خاطره و داستان اشراق گفت: در این جشنواره، 250 اثر از 27 ملیت در بخش بین الملل دریافت شده که از آثار برتر تجلیل به عمل خواهد آمد.
به گزارش روابط عمومی دفتر تبلیغات اسلامی، محمد حسنی در نشست خبری «دومین جشنواره بین المللی خاطره و داستان اشراق» که به همت مرکز فرهنگی هنری دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم در نگارستان اشراق برگزار شد، اظهار داشت: اساسا موضوع خاطره نویسی این است که تجارب آمیخته میان طلاب و مردم و بیشترین تماس بدنی تبلیغی حوزه های علمیه با آحاد جامعه کجاست و این تجارب، وقایع و تعاملات و آمدوشدها و این به هم آمیختگی ها در کجا ثبت و ضبط و بهره برداری می شود که این پرسش ما را به یک خلأ متذکر کرد که گویا گنجینه ای را داریم و نسبت به آن بی توجه هستیم.
وی به ضرورت و اهمیت جمع آوری خاطرات و داستان های تبلیغی پرداخت و گفت: اگر در جمعی از طلاب که گعده کرده و گفت وگوهای دوستانه دارند، حضور پیدا کنیم که خاطرات تبلیغی بیان می شود حتما جذابیت های زیادی را در بر خواهد داشت و جلوه ها و مطالبی را خواهیم شنید که در وقایع دیگر به گوش نمی رسد اما به دلیل اینکه این وقایع عادی شده و شاید گمان می کنند که تنها باید بروند به تبلیغ بپردازند و وقایعی که در این باره به وجود می آید، ثبت نمی شوند.
رییس مرکز فرهنگی هنری دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم با اشاره به وجود ضعف هایی در تاریخ شفاهی حوزه علمیه تصریح کرد: در حوزه تاریخ شفاهی تبلیغ به شدت ضعف داریم و حوزه در تاریخ شفاهی حوزه ضعف وجود دارد و ورود پیدا نکرده ایم و موظفیم در این حوزه ورود پیدا کنیم.
وی افزود: در این دوره دو بخش خاطره و داستان را برگزار کردیم: علت آن، یکی نزدیکی این دو بخش به هم و دیگری این است که داستان نویسی حوزوی متأثر از خاطره نگاری تبلیغی می باشد که سبب شده تا به امر تبلیغ نزدیک و از پراکنده کاری دوری شود و همچنین در معادلات مدیریتی و بودجه ها صرفه جویی صورت بگیرد که با توجه به آثار رسیده، به نظر می رسد که اتفاق مبارکی افتاده است.
حسنی به وجود بخش بین الملل در دومین جشنواره خاطره و داستان اشراق اشاره و اظهار داشت: اتفاق دیگر در این جشنواره، بین المللی کردن آن است؛ فراخوان جشنواره را با همکاری جامعه المصطفی به چند زبان منتشر کردیم؛ با توجه به این که بخش بین المللی با تأخیر شروع به کار کرد و زمان اندکی به جمع آوری آثار مانده بود، از 27 ملیت 250 اثر دریافت شد که 50 اثر در این بخش به مرحله نهایی راه پیدا کرده است که چهارشنبه 22 شهریورماه در مراسم اختتامیه، نفرات برگزیده معرفی خواهند شد.
وی با بیان این که تصور نمی شد تا به این زودی موجی در خصوص جشنواره خاطره و داستان اشراق به یک حرکت جدی تبدیل شود، گفت: در دوره گذشته به ذهنمان رسید که این حرکت شروع شده و به تدریج شکل خواهد گرفت اما امسال در این جشنواره جهش مناسبی را مشاهده می کنیم که فراتر از انتظارات بوده، این در حالی است که ضعف هایی در جمع آوری آثار از سوی ما بوده است.

فراخوان مقاله با موضوع «خانواده و ضعف سواد در مصرف فضای ‏مجازی»
پژوهشکده الهیات و خانواده دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان از طلاب و اندیشمندان برای نگارش و ارسال مقاله با موضوع «خانواده و ضعف سواد در مصرف فضای ‏مجازی دعوت می کند.

دومین كنگره نماز و سلامت روان برگزار می‌شود
دومین كنگره نماز و سلامت روان به منظور توسعه و ترویج و پژوهش مبانی علمی روانشناسی مبتنی بر نماز برگزار می‌شود.

باید در متن حوزه برخی از ممنوعیت ها برداشته شود/ عاشورا تجلی گاه هنر شیعی است
آیت الله حسینی الهاشمی گفت: باید در متن حوزه برخی از ممنوعیت ها برداشته شود و یک نفر بحث عمیقی را شروع کند و با دید فقاهتی، حدود و ثقور روشن تری ارائه کند.

پانزدهمین شماره فصلنامه اسلام و مطالعات اجتماعی منتشر شد
شماره 15 فصلنامه علمی ـ پژوهشی اسلام و مطالعات اجتماعی به همت پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی منتشر شد.

کارگاه قصه، رمان وخاطره ویژه طلاب برگزار می شود
رئیس مرکز فرهنگی هنری دفتر تبلیغات اسلامی از برگزاری کارگاه قصه، رمان وخاطره ویژه طلاب به همت این مرکز خبر داد.

طرح سوگواره مجازی بلاغ برگزار می شود
تبیین موضوعات سبک زندگی حسینی، وحدت و عزت حسینی، دشمن شناسی و بصیــرت حسینی در فضای مجازی ، وانسجام بخشی به فعالیت های تبلیغی، حول محور سیره عملی امام حسین(ع) از دیگر اهداف این طرح است.

​اجرای طرح نذر کتاب در کتابخوان پژوهان
همزمان با فرارسیدن ایام محرم، طرح نذر کتاب توسط مدیریت فناوری اطلاعات پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی و موسسه بوستان کتاب وابسته به دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم اجرا می‌شود.

تأثیرگذاری در مناسبات خانواده منوط به آشتی روحانیون با خانواده ها است
رییس مرکز تحقیقات زن و خانواده گفت: رشته بندی های حوزه باید به شکلی که دین به حیات عمومی مردم بیاید، تغییر پیدا کند.

دنیای شبهه به خانواده ها کشیده شده است/معرفی چند اثر ویژه تبلیغ محرم الحرام
استاد حوزه علمیه قم گفت: سخنان و پیام های امام حسین(ع) بهترین عنوان اعتقادی، کلامی، اخلاقی و سیاسی در ایام تبلیغی است.

مهم ترین مشکل خانواده ها نبود حاکمیت خداوند است
استاد حوزه علمیه قم نبود حاکمیت خداوند را مهم ترین مشکل خانواده ها عنوان کرد و گفت: تا وقتی که خدا در خانواده ها حاکم نشود، از آسیب ها در امان نخواهیم بود.